Arbetet pågår med förberedelsena inför kommande gjutetapper av plattan till Sundsvalls Gymnasiums nya lokaler.

Picea bygger Praktiska Gymnasiet i Sundsvalls lokaler där kund och fastighetsägaren är Hedern.

Som ny ordinarie VD i Picea Bygg AB har Fredrik Malmström utsetts, han tillträder tjänsten den 1 februari 2020. Fredrik Malmström har sedan augusti 2018 varit  tillförordnad VD i bolaget.. Tidigare VD Cecilia Geijer  har valt att gå vidare i yrkeslivet och vi på Picea Bygg tackar för den tid som varit och vi önskar...

Picea bygger nya bostadsrättslokaler i Granloholm åt BRF ELVE6. Castanum Fastigheter ligger bakom projektet som omfattar 13 st nya lokaler i bostadsrättsform.

Picea gör en tillbyggnad åt Bilbolaget i Nacksta för ett nytt däckhotell och -verkstad.

Picea Bygg får utföra en utbyggnad av Fromells i Timrå. Arbetet omfattar bl.a. gjutning och montering av stålkonstruktioner.

Picea Bygg får utföra en ombyggnad av ICA Alnös butik till en mer modern och funktionellare butik.

Picea får entreprenaden för att utföra en ombyggnad av smedjan på Sundsvalls gamla brandstation. Ett kulturmärkt hus förvandlas till förmån för kulturskolans verksamhet. Detta är ett krävande och intressant arbete i nära samarbete med Kulturskolans verksamhet och Fastighetsägaren Amasten.

Lyckat samarbete mellan Mitthem, Picea Bygg och Sebastian Alman – ny parkour-anläggning i Skönsberg På initiativ av Mitthem såg Picea Bygg till att även Sundsvall fick en parkour-anläggning av klass, närmare bestämt på Bruksgatan 6 i Skönsberg. Bygget projekterades genom ett samarbete mellan beställare och utförare, medan Sebastian Alman från parkourföreningen utformade utrustningen i parken....

Picea var snabbt på plats för att hjälpa Coop Bergsåker med takraset som just ägt rum i butiken. Nu riktar Coops fastighetschef Lars Carlstedt ett stor tack till arbetsledare Lars Jälmevik och hantverkare för en fin insats. Per telefon och mail säger Lars Carlstedt följande: ”Som jag nämnde så ville jag bara rikta ett stort...

Klicka här för att läsa artikeln i Sundsvalls Tidning.

Picea Bygg vinner nytt projekt i Timrå i konkurrens. Det är EAB i Norrlands nya lokaler som kommer att byggas under sommaren. Vi gläds åt det och gratulerar kalkyl och entreprenadgruppen för ett fint kalkylarbete. Lycka till med projektet!

Picea vill passa på att gratulera Paul Lindström, som efter 14 år hos oss, bestämt sig för att ta sig an rollen som arbetsledare! Paul har jobbat som snickare med många olika typer av projekt och med mycket kundkontakter under sina år hos Picea. Då marknaden är fortsatt god så ökar vi med en till arbetsledare på vår byggservice avdelning.

  Vi på Picea har fått förtroendet av HSB Brf Kaparen att som totalentreprenör utföra Stambyte med våtrum- och köksrenovering  på korstavägen 8-12. Projektet startar Oktober och beräknas pågå fram till juni 2017.

I december 2015 påbörjades arbetet med att bygga om det gamla StjärnaFyrkantshuset för att göra plats åt Servicecenter, Sundsvalls Kommun. Huset fick ny fasad, en extra påbyggd våning, nya installationer, nya rumsfördelningar, hiss och trapphus. Omfattning: Ombyggnation invändigt samt fasad och tak Byggtid: December 2015 – Juli 2016 Entreprenadform: Generalentreprenad Beställare: Skifu